به مناسبت روز جهانی بهداشت محیط
وز جهانی بهداشت محیط اولین بار توسط فدراسیون بین المللی بهداشت محیط (IFEH) در سال 2011 با هدف گسترش آگاهی در مورد بهداشت محیط و عوامل خطر محیطی موثر بر سلامت و راهکارهای کاهش مواجهه با آلاینده ها و عوامل خطر محیطی نامگذاری شد. به گفته سازمان بهداشت جهانی (WHO)، عوامل محیطی تقریباً مرتبط با یک چهارم بار جهانی بیماریها را به خود اختصاص دهند.
بر اساس برآورد سازمان جهانی بهداشت سالانه بیش از 13 میلیون مرگ زودرس در سراسر جهان به دلیل مواجهه با عوامل خطر محیطی قابل پیش گیری اتفاق می افتد که یکی از مهمترین این عوامل اثرات بحران تغییر اقلیم نیز هست که شاید بزرگترین تهدید سلامتی است که بشریت تا کنون با آن مواجه بوده است. تغییر اقلیم باعث افزایش بروز و تشیدید بیماری هایی مانند سرطان، آسم، بیماری های قلبی و بیماری های منتقله از ناقلین، بیمارهای روحی و روانی نظیر استرس و اضطراب و حتی خودکشی
افزایش دما و سیل های ناشی از تغییرات اقلیمی، 2 میلیارد نفر دیگر را در معرض خطر عفونت دنگی قرار می دهد. بی شک این تصمیمات سیاسی، اجتماعی و تجاری همه کشورها بویژه جوامع صنعتی است که باعث بحران تغییر اقلیم و سلامت می شود و بدون تغییرات اساسی در این تصمیمات و تغییر اساسی درسبک زندگی و رفتار انسان ها مشکلات و عوارضی مربوط به تغییر اقلیم کاهش پیدا نمی کنند.
به همین دلیل شعار روز جهانی بهداشت محیط امسال " ایجاد جوامع تاب اور از طریق کاهش خطر بلایا و تغییر اقلیم و سازگاری با آنها'"
در نتیجه انجام رفتارهای زیست محیطی مناسب و صحیح نظیر کاهش مصرف سوخت های فسیلی، توسعه صنایع و معادن بر مبنای توسعه پایدار کاهش اسیب به اکوسیستم، اینجانب دکتر هادی اسلامی مدیر گروه مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان این روز فرخنده را به جامعه بهداشت محیط کشور و کلیه اساتید، کارشناسان و دانشجویان عزیز دانشکده تبریک می گویم
نظر دهید